Ahad, 30 Oktober 2011

Elegant Concept

Sukar rasanya memikirkan nama bagi sesebuah majlis yang kami tampilkan, seolah-olah memberi tajuk bagi sesebuah lirik lagu, so... konsepnya hanya themed yang sedia ada hehe...

Majlis ini adalah milik klien kami yang datang sebulan sebelum puasa untuk menempah tarikh seminggu selepas raya (agak last minutelah), perbualan melalui telefon awalnya, selepas beberapa kali pujuk rayu supaya kami menerima job ini, akhirnya termeterilah sebuah perjanjian.  Sebaik selepas seminggu cuti Raya Aidilfitri, kami pulang dan mengembalikan semula mood kerja.

Konsep kali ini lebih kepada sweet pink pada majlis nikahnya dan elegant look pada majlis resepsi.  Pemilihan warna pink pada pelamin dan hantaran serta baju kerabat terdekat menceriakan majlis nikah di rumah pengantin, dan warna purple, blue and white and silver cukup tampak anggun di hari resepsi di Dewan Sivik PJ.  Buat kali ke 3 kami menggunakan bunga-bunga besar pada backdrop pelamin yang ditempah baru sesuai dengan stage dewan yang agak rendah serta tidak terlalu lebar.  Alhamdulillah, kerja berjalan lancar dan terima kasih kepada pihak pengantin dan keluarga....

sweet pelamin Nikah
pelamin nikah dan hantaran


pelamin dan hiasan

backdrop with white flower

4 ulasan:

  1. assalam,

    nak tanya jual tak bunga2 rose yg besar tu yg background tu .. perlukan dlm 10 kuntum jadi lah :) TQ .. nak contact tak jumpa plak hp no .. if anything boleh tak sms saya dimple at 0192507884

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Hazlina...

      Thanks for the question, mmg ramai yang suka bunga tu dan bila tahu pricenya ada yang simpan saja hajat nya, DC tak jual bunga just utk kegunaan pelamin kami sahaja, tp kalau Haz nak beli boleh layari eezi wedding blog @ facebook sbb dia ada jualkan, pricenya ikut saiz dr harga rm20 (klu x silap) - rm50/ sekuntum..

      tq
      K.Nanie

      Padam
  2. klau macam ni bp package ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam Dik, utk package penuh boleh email ke declassaflora@yahoo.com
      biasa utk rumah price start 6K dan dewan start 15K, for more details boleh email atau inbox di fb ok
      tq
      k.nanie

      Padam

Label