Isnin, 16 April 2012

Fabulous Chic and Glamour

Salam buat pembaca...

Saya bertemu dengannya sekali, itupun sebab nak 'view venue', persediaan sebelum majlis pertunangannya berlangsung, selebihnya kami hanya berbalas mesej, awalnya pertanyaan harga, sms demi sms dan perbualan 'by phone'... and then confirm the date and venue.  Pendek kata memang senang berurusan dengan tuan punya badan, we trust each other, pertukaran ke venue yang lebih luas juga di'inform' kepada saya melalui telefon.
Melalui telefon dan sms beliau agak serius dan ia membuat saya sendiri rasa 'suspend dan nervous'je untuk bertemu,  bila tiba masa untuk bertemu, at first sight, melihat dia tersenyum jauh dalam hati saya sudah terdetik "owh...she's very nice person".  



Majlis berlangsung di Hotel Doubletree by Hilton. Perbincangan dan pertemuan yang singkat saya tahu citarasanya dan kami inspirasikan pada majlis tersebut.  Sebuah pelamin yang elegant masih menggunakan bunga 'getah eva' ala-ala Chanel gitu, tidak lagi di dalam frame tetapi bunga sebagai frame, simple white and silver.  Tambah lagi menarik 'loose' fresh flower di kiri dan kanan pelamin menggunakan pheleonopsis, tulip dan hydranger.



Stage yang disediakan hotel digunakan semaksimum yang mungkin apabila di hadapan pelamin diletak hantaran serta meja dan tempat untuk berbincang di sudut kiri dan kanan.  Dewan di serikan lagi dengan 'flower stand' pada 'walkway'.



Sebahagian hantaran daripada pihak lelaki dan perempuan



Di luar/foyer tetamu juga disambut dengan candy table yang tampak mewah dengan limpahan coklat yang juga disediakan oleh crew kami :)

*To Farah and Dato' Hatt, semoga cepat ke jinjang pelamin, and happy to the end of life, do not forget us for the next event... ;)

Ahad, 15 April 2012

It's Pastel Spring Wedding Reception

Salam Sejahtera, di doakan semoga kalian semua sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Ilahi.  Dalam kesibukan seharian pastinya kita tidak akan lupa akanNya agar hidup kita sentiasa dirahmati...Insyaallah.

Hmm... apa entry kali ni ye? Spring theme, wow! dah macam-macam theme wedding dua tiga 'menjak' ni, sehinggakan dah tak tahu nak letak apakah nama concept wedding supaya nampak sedikit kelainannya.  Terdetik juga difikiran saya, 'hmm... zaman saya mana ada theme2 ni, cuma baru colour saja yg up-to-date', itupun masih ada yang berwarna-warni, janji majlis selesai :)


 
'Antara props yang turut disediakan oleh pengantin dan rakan-rakan'
Kali ini tentang Spring Wedding, saya namakannya Spring sebab pada musim springlah suasana penuh dengan warna-warni, tatkala si pengantin datang kepada saya menyatakan hasrat sukakan pastel colour dan menunjukkan beberapa gambar yang di ambil dari 'pak cik google', saya sudah faham apa yang beliau impikan, maka encik suamiku pun melakarkan pelamin, maintable, walkway, candy table dan photo booth serta hiasan meja tetamu  mengikut citarasanya serta gabungan idea kami.



Melangkah kaki menuju ke pintu dewan, tetamu pasti rasa 'welcomed'. Itulah antara tujuan utama bila hiasan sudah ada di pintu masuk.  Photo booth antara tarikan tetamu yang datang, mereka boleh bergambar lalu merakamkan sebarang ucapan dan doa buat mempelai.  Yang seronoknya apabila ruang yang kecil itu dapat dimanfaatkan bagi mereka yang tidak berkesempatan bergambar di pelamin.  Bukan sahaja yang muda, makcik-makcikpun boleh berposing maa... :)




Pemilihan hiasan belon dikira berani kerana silap menggunakan fungsi ini pasti keadaan kelihatan seperti birthday party.  Namun, meleset sekali anggapan ini apabila belon digabungkan dengan bunga serta hiasan lain memberi suntikan yang amat berlainan dan segar sekali.... sebenarnya amat comel..





 * Buat Oshen dan Musz, semoga hari-hari yang dilalui seindah dan seceria majlis ini..sentiasa, Amiiin Ya Rab!

Khamis, 12 April 2012

All About Party!!

Salam and peace..

It's so adorable, cute, stunning and happening and what I can say here, we proud, enjoy and excited to do this! Starting from 2011, Litte Lovesome actually still a baby, just learning to crawl and toddle but Alhamdulillah I'm surely proud of us because we are able to walk and even tried to run.

Birthday celebrations are still new and rarely celebrate by us, usually just a cake and some food and drink, now its like a trend and its not celebrated every year, once in a while when they have a chance for this, would leave memorable and happier not only children but also their parents, its an opportunity to meet their friends and so on.

Here, some pictures that I want to share with you, theme and decorations as well as ceremony that we organize for kid and toddlers birthday bash..

birthday cake

photo booth

table setup and decorations
dessert table

personalize drinking water
goody bag and theme decoration 

party item and play time
 

theme decoration

angry bird dessert table

Saya pamerkan di sini only three theme barbie princess, minnie mouse and angry bird theme.  There are a lots of theme inspired by us since Little Lovesome ditubuh dan ianya sangat comel.. dan anda boleh layari facebook Little Lovesome for more pictures and ideas, antaranya rainbow theme, tinkerbell, girly glam, princess and more... :)

regards!!




Rabu, 4 April 2012

A Stunning Red Theme Wedding

Sejak akhir-akhir banyak pula yang menggunakan tema perkahwinan berwarna merah, dan bulan March saya gelar bulan bertemakan merah. Reception theme untuk hall dan juga rumah serta hantaran semuanya bertemakan merah walaupun bukan dari client yang sama, namun saya letakkan ia di dalam satu post yang sama yang menghimpunkan koleksi merah dalam perkahwinan.

Red and Gold reception theme for Rinie and Raja







Kombinasi Merah dan Hitam Hantaran




Pelamin yang juga bertemakan Merah dan Hitam


Yang penting, cantik dan sejuk mata memandang, dan majlis berjalan lancar....

Regards!

Label